TRĂIEŞTE-ŢI PROPRIA VIAŢĂ!

Trăieşte-ţi propria viaţă!

“Timpul tău e limitat, nu-l irosi trăind vieţile altora.” Steve Jobs

De când ne naştem creştem şi trăim având modele şi exemple de oameni pe care dorim să le urmăm şi ne dorim la un moment dat să ajungem la fel ca ele. Să ne aducem aminte de copilărie …

Câţi dintre noi, atunci când ne gândim la copilărie, vedem chipul unei persoane din copilărie pe care o simţim mai apropiată de sufletul nostru?

Să fie oare bunicul sau bunica, un unchi sau o mătușă cu care am copilărit sau poate chiar proprii părinţi de care ne simţim atât de ataşaţi şi pe care mulţi dintre noi i-am luat ca modele ale vieţii. Sunt persoane pe care credeam că le vom avea mereu lângă noi şi vom avea mereu parte de îmbrăţișările lor şi grija pe care ne-o purtau când eram doar un copil. Sunt acele persoane care ne sărutau pe frunte şi simţeam că nimic rau nu ni se putea întâmpla.

Aminteşte-ţi de persoana pe care o admiri cel mai mult şi încearcă să îi faci un portret cu toate calităţile.

Fără să ne dăm seama acestă persoană a avut un impact foarte mare asupra noastră şi a ajuns uneori să ne ghideze viaţa pe care o trăim în prezent. Am devenit la rândul nostru asemeni persoanei pe care o admirăm? Oare realizând portretul fiinţei dragi nu am realizat propriul portret? Suntem noi oare o copie a modelelor sau a exemplelor de viaţă pe care le-am întâlnit până acum, mai ales în copilărie ? S-au întipărit aceste modele în interiorul nostru atât de puternic încât ne ghidează propria viaţă? Răspunsul esta DA, până când reuşim să conştientizăm acest lucru şi să ne descoperim propria persoană, propriile valori şi propriile convingeri care să ne ajute să nu devenim o copie, ci să devenim cea mai buna variantă a noastră, o variantă originală şi autentică în care eroii din poveste suntem chiar noi. Creează-ţi propria viaţă, cu bune sau cu rele, cu bucurii şi cu tristeţi, cu împliniri sau cu dezamăgiri… E viaţa ta, e povestea ta în care tu eşti atât autorul, cât şi personajul principal.

“Încetează să mai fii cine erai şi transformă-te în cine ești”.

Ce poate fi mai minunat decât să îţi poti creiona propria viaţă ? Să te poti reinventa şi să te simţi mându că nimeni nu are sentimente sau trăiri interioare ca ale tale. Nimeni nu are zâmbetul tău şi niciodată nu va mai fi o persoană care să aibe aceleaşi abilităţi sau trăsături ca ale tale. EŞTI UNIC! Ai fost creat pentru a fi diferit şi nu lăsa pe nimeni să fie autorul propriei tale vieţi.

Va veni vremea când ne vom uita în urma şi ne vom gândi daca ne-am îndeplinit visele şi dorințele pe care le-am avut în această lume. Doar de noi depinde acest lucru şi de modul în care ne trăim viaţa! Fericirea, timpul trăit alături de cei dragi, alături de prieteni, momentele de bucurie care îţi taie respiraţia… toate acestea sunt alegeri, alegeri pe care conştient sau inconștient le atragem asupra noastră prin modul în care ne trăim viaţa.

Trăieşte prezentul!

Venim din trecut păşind pe urme gata formate de persoanele dragi şi apropiate nouă. Am călcat aceleași urme… una câte una… pas cu pas. A venit timpul şi vremea să ne concentrăm viaţa asupra propriilor urme. Putem decide să mergem pe drumuri încă necunoscute şi să lăsam pe pământ propria noastra urmă. Şi ţine minte… un drum fără obstacole e un drum care nu duce nicăieri. Drumul spre cele mai înalte culmi e plin de greutăţi şi primejdii, dar din vârful muntelui vei admira o privelişte incredibil de frumoasă, priveliştea propriei tale vieţi….

Vrei să trăieşti sau doar să treci prin această lume? De unde hotărăşti ca la finalul drumului să îţi priveşti propria viaţă, de la baza muntelui sau din vârful acestuia?

Ti-a placut? Distribuie-l!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: